De Spaanse keuken staat bekend om zijn
eenvoudigheid, veelzijdigheid en om zijn typische en traditionele smaken. Tapas
en sangria is typisch Spaans, maar paella al helemaal! Paella is het meest
beroemde Spaanse gerecht uit de Spaanse keuken. Op 27 maart is in Spanje zelfs
nationale paella dag! Olé!
De Moren introduceerden en verbouwden de rijst in
de achtste eeuw. Deze rijstmaaltijd werd door landarbeiders in een grote pan
bereid boven een houtvuurtje. Als ingrediënten gebruikten zij de lokaal aanwezige
producten, zoals kip, konijn en slakken. Dit leidde tot het ontstaan van de
traditionele paella in Valencia. Later voegde men aan de kust ook vis, schaal-
en schelpdieren toe.
Niet-Spanjaarden beschouwen paella vaak als het
nationale gerecht van Spanje, maar in Spanje zelf is paella een regionaal
gerecht, namelijk van de stad Valencia.
Paella wordt geheel volgens traditie in de open lucht bereid en vervolgens rechtstreeks uit de pan gegeten.
Paella wordt geheel volgens traditie in de open lucht bereid en vervolgens rechtstreeks uit de pan gegeten.
Een heerlijk en feestelijk maal met veel kleur,
dat voor iedere gelegenheid gemaakt kan worden en het gevoel van de Spanje in
huis haalt. Buen provecho!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten